Automatgear

Automatgear = færre køretimer

Hos Din Køreskole kan du nu som noget nyt tage kørekort i bil med automatgear. Flere og flere køber el-biler eller biler med automatgear. Derfor har færdselsstyrelsen ændret på kravene til kørekort, således at du som ny elev nu kan tage kørekort i en bil med automatgear. Det har den kæmpe fordel, at du kan bruge alt den tid, som du ville bruge på at lære at finde koblingspunktet og skifte gear, på at koncentrere dig om trafikken i stedet. Det bliver altså nemmere at lære at køre bil og dermed også billigere.

Når du har bestået din køreprøve, vil du få et kørekort til kategori B. Dog med en påtegnelse, der hedder ”kode 78”. Den betyder at du ikke må føre andre køretøjer end dem, som er udstyret med automatgear incl. el-biler.

Hvis du efterfølgende finder ud af at du ønsker at køre i biler med manuelt gearskifte, så kan du få fjernet “kode 78”. Dette gøres ved at komme til en køretest der kun koster 250 kr. Det er altså ikke en ny køreprøve, men en test hvor du skal vise du kan betjene gearet. Derefter må du køre både med manuelt og automatisk gearskifte.

Undervisningen til bil med automatgear er præcist den samme – bortset fra at køretimerne foregår i en bil med automatgear. Du følger samme forløb som dem, der ikke skal køre med automatgear. Bemærk at de fire lektioner på manøvrebane vil blive i en bil med manuelt gear og på køreteknisk anlæg kan du muligvis også komme til at køre i en bil med manuelt gear.

Hvis du ønsker undervisning i en bil med automatgear, så husk at vælge denne mulighed når du melder dig til en af vores holdstarter.